Избрани Новини

Уникална изложба откри Кюстендилският музей в Разлог (снимки)

"Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!" гостува по повод 60 години от създаването на Разложкия исторически музей

"Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!" е етнографска изложба на Регионалния исторически музей "Академик Йордан Иванов" от Кюстендил. Гост-изложбата е по повод 60 години от създаването на Исторически музей-Разлог. В лекционната зала на музея в Разлог могат да се видят оригинални мъжки, женски и детски носии от ХIХ и ХХ век, характерни за Кюстендилския край. Посетителите на изложбата, която ще гостува на Исторически музей-Разлог до месец септември, имат невероятния шанс да се докоснат до многообразието от багри в облеклата, богатия духовен свят на българина от Кюстендилско, да почувстват любовта и таланта на българката, усета й да вплита красотата в орнаментика и декорация.
Забележителната изложба бе открита от директора на Исторически музей-гр. Разлог Христина Манова, а интересни факти от бита и облеклото, показани на изложението, разкри Веска Спасова-асистент-етнолог в РИМ-Кюстендил, която е автор и декоратор на изложбата. Дворът на музея бе препълнен от десетки жители на Разлог и ученици от училищата в града, а поздрав към всички отправи детска група „Мечо пух“ към Детска градина „д-р Елиза Астинова“.
След изложбата на Кюстендилския музей, гост на Исторически музей-Разлог ще бъде Исторически музей - гр. Попово, който ще експонира изложбата „И ние бяхме деца“, на която ще бъдат показани различни играчки отпреди сто години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов