Избрани Новини

Окръжна прокуратура даде на съд мъж, причинил катастрофа с убит и двама ранени

Крими

12-05-2017, 12:40

Снимка:

Окръжен съд Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

38 – годишен крадец остана без чанта докато свива портмоне в УМБАЛ – Русе

Под влияние на употребения алкохол и липсата на умения на водач на МПС, Мариян Д. изгубил контрол над автомобила

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, нарушил правилата за движение, шофирал без право и в пияно състояние, и причинил катастрофа с един загинал и двама ранени 11 Май 2017 Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, нарушил правилата за движение, шофирал без право и в пияно състояние, и причинил катастрофа с един загинал и двама ранени Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, нарушил правилата за движение, шофирал в пияно състояние и без право за това, и причинил произшествие с един загинал и двама ранени.

 

Обвинението срещу Мариян Д. е за това, че на 03.09.2016 г., на главен път Русе-Варна, при управление на лек автомобил «Фолксваген», нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал автомобила под въздействието на алкохол, не контролирал непрекъснато автомобила, които управлявал и въпреки забраната навлязъл в лентата за насрещно движение, като по непредпазливост причинил смърт на едно лице - Стефан С. на 54 години и средна телесна повреда на две лица – Наталия З. на 10 години и на Сехер М. на 30 години. Деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта 2,18 промила, деецът е управлявал без да има необходимата правоспособност и случаят е особено тежък. Престъпление по чл. 343, ал.4, вр чл.343, ал.3, вр. чл.342 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че на 03.09.2016 г. на главен Русе-Варна, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление, извършил същото деяние – престъпление по чл.343в от НК. На 02.09.2016г. обвиняемият бил в град Русе, където късно вечерта и в ранните часове на 03.09.2016 г. консумирал голямо количество алкохол. Въпреки, че съзнавал, че е употребил алкохол, че е неправоспособен водач след 04.00 часа на 03.09.2016 г. той привел в движение лекия си автомобил и потеглил от град Русе за село Церовец, като се движел по главен път Русе-Варна със скорост около 55,4 км/ч. По същото време лек автомобил „Фолксваген голф“, управляван от загиналия Стефан С. се движел в обратната посока със скорост около 103 км/ч. В автомобила освен водачът били и двамата пострадали.

 

Под влияние на употребения алкохол и липсата на умения на водач на МПС, обвиняемият изгубил контрол над автомобила, навлязъл в насрещната лента за движение и челно блъснал идващия автомобил. В резултата на катастрофата причинил смъртта на другия водач и травми на 10-годишно дете и 30-годишна жена. От заключението по назначената съдебно-медицинска експертиза, към момента на възникване на пътно-транспортното произшествие, концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия е била 2,18 на хиляда. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов