Избрани Новини

Осъдиха технически ръководител за смъртта на работник

Крими

12-05-2017, 18:19

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Делото ще дойде в Апелативния съд в старата столица

По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч технически ръководител, нарушил нормите за безопасност на труда и причинил по непредпазливост смърт на работник, е осъден на една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено три години изпитателен срок.

Румен В. е признат за виновен за това, че на 18.09.2012 г., в местността „Бяла долчина”, в района на с.Черни вит, Ловешка област, като технически ръководител във фирма „Биил инженеринг” ЕООД, при извършване на строителни и монтажни работи, поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност – асфалтополагане на път причинил по непредпазливост смъртта на Иван В. на 66-години.

Обвиняемият  работел  във фирма „Биил инженеринг”-ЕООД като технически ръководител-строителство. На 18.09.2012 г., около 10.00 часа се извършвало асфалтиране на лот 17. Асфалтирането се осъществявало от фирмата подизпълнител „Биил инженеринг” ЕООД. На строителната площадка били разположени две асфалтополагащи машини, като първата машина била на безопасно разстояние по дължина и височина от  далекопровода, разположен над площадката. Пострадалият се намирал до втората машина, като с дясната  ръка се бил допрял до корпуса, а с лявата ръка държал лопатата. По това време, водач на самосвал „ДАФ”, извършвал движение на заден ход към асфалтополагащата машина и едновременно с това повдигане на коша на самосвала, за да бъде изсипана асфалтовата смес в машината. Кошът на самосвала навлязъл в опасната зона на фазовият проводник на далекопровода, при което протекла електрическа дъга и електрическия ток преминал от  въздушния електропровод през самосвала, асфалтополагаща машина и пострадалият работник до  земна повърхност. В резултата на това настъпила смъртта на 66-годишния работник

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов