Избрани Новини

Само нощем ще зареждат магазините в центъра на Благоевград

Това предложение ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на местния парламент

Нова организация се въвежда за зареждане на търговските обекти в центъра на Благоевград. Магазините и бутиците вече ще получават стоката си само нощно време. Това е предложението, което ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в края на този месец, информира kmeta.bg. Целта е да се облекчи трафикът в тесните и задръстени с паркирани коли улици в централната градска част.

Собствениците на товарни коли и микробуси ще трябва да плащат и 60 лева месечна такса, за да получат пропуск да зареждат обектите си в центъра на града. В момента за тази услуга предприемачите плащат 15 лева на тон за едночасов престой в ЦГЧ. Новите цени ще бъдат далеч по-изгодни за търговците.

Общинска наредба и в момента задължава търговците да снабдяват магазините си само нощем, но тя не се спазва. Кметството обаче е решило да сложи ред и да облекчи трафика в централните улички. Другото предложение на общинска администрация е да се дава безплатен талон за паркиране в „Синята зона” само за един автомобил на адрес, а за втора кола собствениците да плащат годишна такса от 100 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов