Избрани Новини

Ретро автомобили дефилираха в Банско

Централният площад бе крайна спирка за над 80 автомобила и мотоциклети

Банско събра десетки ретро автомобили на 14-тото издание на Ретро парада, който премина през Благоевград и Симитли. Централният площад в планинския курорт бе крайна спирка за над 80 автомобила и мотоциклети. Парадът успя да привлече десетки жители и гости на града, които разгледаха отблизо редките и скъпи возила.
Зам.кметът на Банско Ивайло Ръхов приветства всички с добре дошли и заяви, че „община Банско винаги е готова да помага за провеждането на събития от такъв ранг. „Събития, които заслужено биват помествани в културния афиш на града. Надявам се традицията на продължи, а броят на участниците да расте с всяка следваща година”, добави още заместникът на Икономов.
Организаторите благодариха на ръководството на общината за оказаната подкрепа и гостоприемство, като връчиха на г-н Ръхов статуетка на ретро автомобил, която да краси кабинета на кмета.
Бончо Делчев грабна голямата награда на община Банско, която му бе връчена лично от зам.-кмета Ръхов. Делчев е горд собственик на „Корвет” и пристигна специално от Лондон, за да участва в парада. С купи бяха удостоени и гостите от Сърбия – Деян Стебич с Триумф, и Владимир Поляк, със Застава 750 от 1964 година.
Освен гостите от Сърбия, тазгодишното издание на парада успя да привлече участници от Бургас, Варна, Стара Загора, София, Велинград, Хасково и Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов