Избрани Новини

Областно състезание "Млад огнеборец“ се проведе в Кюстендил

На първо място се класира отборът на ЕГ "Петър Берон“ от Кюстендил

На стадион „Осогово“ в Кюстендил първенците от районните състезания на младежките противопожарни отряди в Кюстендилска област  - ЕГ „Д-р Петър Берон“ от Кюстендил, ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня  и СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила, се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. На първо място се класира отборът на ЕГ „Петър Берон“ от Кюстендил. Той ще продължи участието си в републиканското състезание на МПО. На второ – СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила и на трето – отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня. Отборите бяха съставени от по 10 участника, като 1 от тях е резерва. Състезателите са на възраст от 12 до 16 години.
Осемнайстото областно състезание на младежките противопожарни отряди бе открито от заместник-областния управител Л. Стоянов, гости на спортната проява бяха зам. кметът на Община Кюстендил Р. Рангелова, представителят на Министерството на младежта и спорта гл. експерт Мая Лехчанска, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил комисар Васил Паргов.
Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев, директор на РДПБЗН – Кюстендил, зам.кметът Р. Рангелова и гл. експерт Мая Лехчанска.
Състезателите получиха  грамоти, купи, медали. За всички участници бяха осигурени подаръци от спонсорите – общините Кюстендил, Рила и Сапарева баня.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов