Избрани Новини

"Купувам българско" събира в Банско хотелиери и производители

Домакин и партньор на първата дискусия в страната "Вкусът на България“ е кметът Георги Икономов

Инициативата „Вкусът на България“ от кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ продължава с дискусия в Банско днес от 11.00 в Посетителския информационен център .
В последните години развитието на туризма бележи ръст не само през зимата в ски курортите в Югозападна България, но и през лятото с природните забележителности в планините Рила и Пирин. Построиха са много хотели различни категории в курортите около Банско, Разлог, Добринище, Гоце Делчев. В почти всички обекти, които посрещат гости, се предлагат храна и напитки. В тези райони предприемчиви земеделски стопани изградиха свои стопанства и отглеждат различни продукти – картофи, домати, краставици, зеле, гъби, билки, мед, месни и млечни продукти, био продукти, произвежда се и вино. Българското производство се оказва близо до районите на туристическите комплекси, хотели и къщи за гости, но почти не се предлага на гостите и туристите. 
Инициативата „Вкусът на България“ от кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ ще срещне интересите на двете страни – хотелиери и производители, а целта е качествените български храни и напитки да започнат да се предлагат в ресторантите на хотелите в Банско, Добринище, Разлог и други курорти в Югозападна България и да станат реклама за България чрез гостите, които ги посещават.

На срещата  в Банско заедно с хотелиери и производители на храни и напитки ще участват експерти от Областната земеделска служба в Благоевград и Областната дирекция по безопасност на храните - Благоевград. По време на дискусията ще чуем и чужденци от Германия, Великобритания, Гърция, които ще разкажат как това се случва в други европейски страни и може ли добрите практики да се приложат и у нас. Домакин и партньор на първата дискусия в страната „Вкусът на България“ от кампанията „Купувам българско“ е кметът на община Банско Георги Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов