Избрани Новини

Гледаме тази вечер "Хеда Габлер" от Хенрик Ибсен

Второто представление тази вечер е "Тотална щета" и ще се играе от 21 часа

Две представления предлага тази вечер театралният фестивал "Тара-ра-бумбия". От 19 часа на голямата сцена на ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград ще гледаме най-новия спектакъл на  Хасковския драматичен театър "Иван Димов" "Хеда Габлер Той бе сред номинираните за престижните годишни театрални награди Икар 2017 в категориите "Режисура" за Крис Шарков и "Подържаща мъжка роля" за Благой Бойчев, Васил Читанов и Ивайло Драгиев. Участват актьорите Ина Добрева, Благой Бойчев, Васил Читанов, Биляна Георгиева и Ивайло Драгиев. Впечатляващата сценография е на Ралица Тонева, по костюмите работи Илияна Кънчева. Музикалната среда е изработена от Георги Георгиев от група“Остава“.

„Хеда Габлер” е съвременна адаптация на пиесата на Хенрик Ибсен, един от най-поставяните драматурзи, повлиял на голяма част на театралната драматургия от 20-ти и 21-ви век, както и на киното. „Хеда Габлер” е семейна драма; един модерен любовен петоъгълник, в който чонвекът има неизменна нужда от другия и същевременно невъзможност да бъде с него. Тя разглежда добрите стари теми за културата и вдъхновението, за любовта и смъртта.

Второто представление тази вечер е "Тотална щета" и ще се играе от 21 часа на камерната сцена на театъра. То е дело на Тетрална трупа "Метеор" и ДНК-Пространство за съвременен танц и пърформанс. Автор и режисьор е Ани Васева, драматург Боян Манчев, художник Георги Шаров, звук  Нино Гомес. Участват Леонид Йовчев, Галя Костадинова и Нино Гомес.
"Тотална щета" е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.
Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена “Тотална щета”.
„Няма пречки пред любовта (освен физически).”
Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2016 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов