Избрани Новини

Студенти по връзки с обществеността в ЮЗУ отново се изявиха

Участваха в научна сесия за финала на академичната година

Студентите по връзки с обществеността в ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в научна сесия за финала на академичната година

Бъдещите PR специалисти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград приключиха успешно академичната учебна година с участието си в Студентска научна сесия на тема  „Езиковата манупулация и нашето общество“.
В центъра на дискусията бяха студентите от първи и втори курс на специалност „Връзки с обществеността“ към Правно-историческия факултет. Възпитаниците на университета демонстрираха теоретични знания по дисциплините „Теория и практика на текста“ и „Манипулативни езикови стратегии“. Тричленно жури, съставено от специалисти в Катедрата по връзки с обществеността, рецензира и отличи най-добрите разработки.
Цялостната работа и творческите усилия на студентите проличаха в  разнообразието от дискутираните тематични направления – езиковата манипулация в рекламата, в българската медийната среда и в глобалния свят. В хода на дискусията се открои особеният интерес на бъдещите PR специалисти към актуалните проблеми на политическия живот у нас. Научната сесия завърши с награждаване и на изявените суденти в конкурса за академично есе „Моите мечти“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)