Избрани Новини

"Моши моши, Япония“ гостува на благоевградчани

Книгата ще бъде представена днес от 17.30 часа

От далечна Япония в България пристига авторката на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца „Моши моши, Япония“. Госпожа Юлияна Антонова – Мурата  ще гостува в Благоевград на 20 май 2017- събота. В 17.30 ч в зала „22 септември“ на Община Благоевград, жителите и гостите на града ще могат лично да се срещнат с авторката на „Моши моши, Япония“ и да чуят нейните вдъхновяващи разкази.

На премиерата в София в клуб "Перото" в НДК на 1 декември 2016г. книгата бе представена от големия български актьор  Владимир Пенев. Интересът бе неимоверно голям и само за 5 дена целият първи тираж бе изчерпан. Последва втори и трети тираж, а интересът към книгата не спадна. В момента вече е издаден поредния четвърти тираж с 8000 бройки от книгата.

Изключително интересните разкази на госпожа Юлияна Антонова – Мурата за живота в страната на изгряващото слънце и за невероятните случки и хора спечели истински почитатели на нейната вдъхновяваща книга. Разказва по лек и непринуден начин и впечатлява със своите приятни отговори на всеки един въпрос. Представянето на книгата на госпожа Мурата се превръща в уникален разговор между нея и публиката. Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, госпожа Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които госпожа Юлияна Мурата излива от душата си.

„Моши моши, Япония“ е книга, която вдъхновява. В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Поради изключително големия интерес към книгата и последвалия четвърти тираж, авторката пристига в България, за да се срещне лично с читателите и да разкаже любопитни неща за далечната страна.Госпожа Юлияна Антонова-Мурата ще отговори на всеки въпрос и е приготвила специални японски изненади за своите български почитатели.

Доброто чувство струва повече от всичко на света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов