Избрани Новини

Крос "Добринище” 2017 открива сезона

Наградният фонд е в размер на 800 лева

Днес колоездачите от Велоклуб „Добринище” ще открият сезона с едно любителско XC състезание. По дължината на маршрута участниците в кроса ще се насладят на местностите около туристическа база „Мочарата”, както и на горските пътища в 26 километровото пътешествие. Състезанието ще започне с конференция в 9:00 часа в Добринище, след което ще бъде даден стартът на спортната проява.
Участниците ще стартират от Добринище и ще продължат в посока туристическа база „Мочарата”, изкачвайки асфалтов път с дължина 10 километра в посока хижа „Гоце Делчев”, след което трасето продължава по горски път още 4 километра към „Мочарата”. Спускането започва по пътеки, които са от другата страна на старта. Спускането е с дължина 12 километра.
Участниците ще финишират отново в Добринище.
Наградният фонд е в размер на 800 лв., предоставени от община Банско.

Категории:
- клас мъже
- клас жени

Участниците трябва да носят велосипедна каска и ръкавици (силно препоръчителни са и протектори за крака и ръце) и да притежават валидна планинска застраховка за периода на състезанието.
Официален спонсор на състезанието е Община Банско, а минерална вода “Пирин Спринг” ще осигури вода за всички участници. Събитието се реализира с подкрепата на Дирекция на национален парк "Пирин", ПСС – отряд „Добринище” и ДГС – Добринище. Организатор е велоклуб „Добринище”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов