Избрани Новини

Две малки звезди от Банско ще изгреят в Летния театър в Сандански

Радостина и Михаела са в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев

Радостина Кехайова и Михаела Манчева са двете деца от Банско, класирани за участие на фестивала „Детски Пирин Фолк – 2017”, който ще се проведе на 25-ти август в Летния театър в гр. Сандански и ще бъде излъчен директно по три национални медии.
Журито в състав: Валери Димчев – председател, Юлия Цанкова, Александър Райчев, Светла Цветкова и Зорица Органджиева избраха двайсетте деца, които ще вземат участие във фестивала.
Радостина и Михаела завършват четвърти клас в родното си Банско и се занимават с пеене от две години в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев. Участват в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче” – Стара Загора, „Орфееви таланти” – Калофер, музикалната класация на "Хоризонт”  по БНР „Млади фолклорни таланти” в Студио 1. Вземат участие в записването на първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и участия на общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България, организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на Община Банско.
Интервютата на децата и журито, направени по време на конкурса, можете да гледате на сайта на фестивала – pirinfolk.com, както и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/pirinfolk/?fref=ts



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов