Избрани Новини

Банско е удостоен с приз "Град на финансовата устойчивост”

За първото тримесечие на тази година община Банско е реализирала 3 700 000 лв. собствени приходи

Община Банско бе удостоена с приза „Град на финансовата устойчивост” в проучване на Дарик радио. На състоялата се церемония по награждаване на победителите в 10-тото юбилейно издание на проекта „Най-добрият град за живеене в България” 2016, зам.министърът на финансите Кирил Ананиев връчи приза на зам.кмета на Банско, Асен Кирицов.
„От името на Георги Икономов – кмет на община Банско, от името на цялата общинска администрация и жителите на общината, искам да изкажа благодарност за това наистина високо отличие, което идва в момент, в който общини, бизнес, държавни администрации и институции са затруднени финансово”, заяви в словото си заместникът на Икономов.
„Министерството на финансите поддържа една цялостна система от показатели, критерии, правим непрекъснато анализи – тримесечно и годишно, в резултат на което имаме обективната възможност да подредим по правилния ред общините, които подобряват своята финансова самостоятелност и устойчивост”, заяви зам.министър Ананиев.
„Като сравнихме проучванията на Дарик радио и част от нашите критерии, защото както беше казано те са много, наистина Банско заслужава да приеме този приз, тази награда за финансово устойчив град. За първото тримесечие на тази година община Банско е реализирала 3 700 000 лв. собствени приходи, като тази тенденция ще се задълбочава, като се увеличават тези собствени приходи. Тези 3 700 000 лв. представляват около 33 % от годишната задача, която те са си поставили, която със сигурност ще бъде преизпълнена. През 2015, 2016 и първото тримесечие на 2017 г. нямат реализирани задължения, просрочия, които да трябва да се издължават към доставчици и други организации”, изтъкна финансовият заместник-министър.
„Мога да пожелая на ръководството на община Банско да се гордее с тази награда. Тя е една оценка както за ръководството, така и за администрацията на общината. Нека хората на Банско, гостите на Банско, независимо дали са българи или чужденци, да се радват на прекрасната природа, да пазят прекрасната планина, като всичко това се забелязва от българската общественост и разбира се от финансовия сектор”, допълни още Кирил Ананиев, призовавайки бизнесът да продължава да инвестира в българските градове, за да може с всяка изминала година да се увеличава броя на градовете, които ще кандидатстват за тези призови места.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)