Избрани Новини

Съдят мъж от Благоевград за детска порнография

Разпространявал порнографски материали с лица, ненавършили 18-годишна възраст

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд Ж.З. по обвинение в извършване на престъпления по чл. 159, ал. 4, т. 1, пр. 1 и пр. 2 вр. ал. 2, пр. 1 вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 159, ал. 6 от Наказателния кодекс.

В периода от 03.09.2014 г. до 06.12.2015 г. в Благоевград обвиняемият З., от лаптоп м. „ASUS“, посредством безжичен рутер, от хард диск разпространявал порнографски материали. За целта той свалял, записвал и споделял файлове с множество неустановени лица в интернет, посредством мрежа за глобално споделяне на данни чрез клиентска програма „ARES“ на принципа от точка до точка („peer to peer“).

За създаване на разпространяваните порнографски материали (видеоклипове и фотографски изображения) били използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст и изглеждащи като такива. Общото количество на файловете възлиза на 2 842 броя, изобразяващи блудствени действия, полови сношения, похотливо показване на полови органи.

Обвиняемият подведен под наказателна отговорност и за това, че в периода от 30.06.2014 г. до 07.01.2016 г., в Благоевград, набавял и държал за себе си порнографски материали – общо 2 880 файла с общ размер 157 GB, с участието на множество лица от мъжки и женски пол на възраст под 18 години и лица, изглеждащи като такива.

Предстои насрочване на делото от съда.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов