Избрани Новини

Седмица на буквите се провежда в Бачево

В центъра на селото ще се състои празничен концерт

В навечерието на един от най-хубавите български национални празници Народно читалище „Самообразование 1928г.“ с.Бачево открива „Седмица на буквите“. Програмата започна с „В началото бе словото“ -- лекция-беседа от Мария Паскалска. В библиотеката на читалището проследиха историята на Солонските братя и тяхното дело, както и мястото на кирилицата в съвременния свят.
На 23 май се състоя „Работилница за букви“ под ръководството на Янка Велинова в сградата на читалището и се изработи празнична украса. Децата научиха за приготвянето на цветните венци, които ще красят портрета на братята Кирил и Методий. Запознаха се с празнуването на празника през годините. Чрез запазените снимки научиха за ученическите манифестации в Бачево.
24.05.2017 г. – „Празничен концерт“. В центъра на селото ще се проведе празничен концерт организиран от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ - с.Бачево. Самодейците от Танцов състав „Рилска самодива“ и Детска певческа фолклорна група“ Шарено герданче“ ще зарадват публиката със своето изпълнение.
25.05.2017 г. – „Библиотеката съкровище скрито“. Янка Велинова ще посрещне деца от последна група на детската градина, като ги запознае със съкровището, което се крие в една библиотека. Децата ще получат своя първи урок за книгата - приятел на всяко дете.
26.05.2017г. – „Читалня занималня“ – Служителите в читалището, съвместно с деца от училището, ще подготвят забавно място за четене. По време на лятната ваканция децата ще могат да четат на спокойствие в една весела обстановка сътворена от тяхното въображение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов