Избрани Новини

Деца търсят съкровища в библиотеката в Бачево

Утре започва "Читалня-занималня"

 Народно читалище „Самообразование 1928г.“ с.Бачево продължава с мероприятията от „Седмица на буквите“, която започна в навечерието на 24-ти май.. Програмата започна с „В началото бе словото“ -- лекция-беседа от Мария Паскалска. В библиотеката на читалището проследиха историята на Солонските братя и тяхното дело, както и мястото на кирилицата в съвременния свят. На 23 май се състоя „Работилница за букви“ под ръководството на Янка Велинова в сградата на читалището и се изработи празнична украса. Децата научиха за приготвянето на цветните венци, които ще красят портрета на братята Кирил и Методий. Запознаха се с празнуването на празника през годините. Чрез запазените снимки научиха за ученическите манифестации в Бачево. А на 24-ти май в центъра на селото се проведе празничен концерт, организиран от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ - с.Бачево. Самодейците от Танцов състав „Рилска самодива“ и Детска певческа фолклорна група“ Шарено герданче“ зарадваха публиката със своето изпълнение.
Днес ще се проведе „Библиотеката съкровище скрито“. Янка Велинова ще посрещне деца от последната група на детската градина, като ги запознае със съкровището, което се крие в една библиотека. Децата ще получат своя първи урок за книгата - приятел на всяко дете.
Утре, 26-ти май, започва „Читалня-занималня“. Служителите в читалището, съвместно с деца от училището, ще подготвят забавно място за четене. По време на лятната ваканция децата ще могат да четат на спокойствие в една весела обстановка, сътворена от тяхното въображение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов