Избрани Новини

Детски панаир превърна Благоевград в творческо ателие

Различни работилници за занимания отварят врати в 10 часа на площад "Македония“

Втори ден продължава Детският панаир в Благоевград. Над 40 културно-образователни инициативи радват децата на Благоевград за поредна година. Различни работилници за занимания отвориха  врати от 10.00 часа на площад „Македония“. Част от програмата е в РИМ-Благоевград и Младежкия дом.
В рамките на Детския панаир са включени и нови акценти като работилница за анимационни филми, ателие за безопасност на пътя, шоу с фокуси и вариететни атракциони. „Stop Motion анимация с NIM production – aNIMation studio for kids“ дава възможност на децата да разберат как се прави анимационен филм, да изработят герои и сюжет и да създадат свое филмче. В специален кът е подредено ателие за пътна безопасност, което цели да запознае най-малките с основните правила на пътя. Освен работилниците по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, създадена е и специална интерактивна инсталация с картини от Благоевград. Посетителите са въвлечени в света на науката с ателието „Корпус за бързо гърмене“, а пожарникарите от Благоевград са подготвили специално ателие, което запознава най-малките с тяхната професия.
За изненада на децата в програмата е включено атрактивно шоу на театър „Пан“. Представят се фокуси с участието на деца от публиката. В програмата са включени още много игри, състезания, жонглиране с чинии, комични фокуси и илюзии.
Община Благоевград и Фондация Easy Art отново си партнират за реализацията на Детския панаир. Неговата основна цел е за  подпомагане социалната интеграция и личностната реализация, развитие и утвърждаване на културата, науката, образованието, духовните ценности и физическата култура.  Инициативите по време на панаира разкриват заложбите и провокират детските таланти в областта на изкуството. Те превръщат музеите, галериите и театрите в леснодостъпно и привлекателно място.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов