Избрани Новини

Депутатите от ГЕРБ в Благоевградско почетоха полк. Борис Дрангов

Даниела Савеклиева, Димитър Гамишев, Георги Динев и Александър Мацурев се включиха в честванията

Народните представители от ГЕРБ в Благоевградска област Даниела Савеклиева, Димитър Гамишев, Георги Динев и Александър Мацурев се включиха в честванията по повод 100-годишнината от смъртта на полк. Борис Дрангов и 145 години от неговото рождение, които се проведоха пред Военния паметник-чешма в петричкото село Дрангово.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите. Народните представители от ГЕРБ, кметът на Петрич Димитър Бръчков, общински съветници и симпатизанти на партията, представители на държавната и местна власт, на военните, на културните и образователни институции, ветерани от войните, потомци на полк. Дрангов положиха венци и цветя в знак на почит към делото на полк. Дрангов и на загиналите от Пети македонски полк, в чиято памет по нареждане на полк. Дрангов е построена чешмата-военен паметник през 1916 г.

Народните представители от ГЕРБ бяха гости и на научната конференция на тема „Полковник Борис Дрангов – един век по пътя на величието”. В хода на форума бе премиерата на книгата „Азъ служихъ при Дранговъ…“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)