Деца и родители се забавляват заедно на Детския панаир в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Деца и родители се забавляват заедно на Детския панаир в Благоевград

27 май 2017, 15:20 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Детският панаир продължава и утре от 10 часа

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Над 40 културно-образователни инициативи забавляват и образоват децата

Деца и родители заедно се забавляват в първия ден на най-обичаното събитие в Благоевград – Детският панаир. Инициативата се организира от Фондация Easy Art с председател Станка Желева и Община Благоевград. Началото на двуднения панаир за деца бе поставено днес с пъстра музикално-танцова програма на площад „Македония”. Участие взеха талантите от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград „Пиринска китка”, „Пиринче”,балетна школа. Специални гости бяха възпитаниците на танцов състав „Гергьовче” към ОДК-Петрич и клубовете „Мания” и „Ревю”.
Над 40 културно-образователни инициативи забавляват и образоват децата на Благоевград за поредна година. Малчуганите могат да създават глинени съдове, да свирят на барабани, да рисуват, да правят опити, да шият, да изработват бижута, фигури от пластелин. Детският панаир предлага и работилница за анимационни филми, ателие за безопасност на пътя, шоу с фокуси и вариететни атракциони. „ Stop Motion анимация с NIM production – aNIMation studio for kids“  дава възможност на децата да разберат как се прави анимационен филм, да изберат сами герои и сюжет. В специален кът има ателие за пътна безопасност с подкрепата на „Агромах“, което цели да запознае най-малките с основните правила на пътя.  Освен работилниците по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, на площадното пространство е поставена интерактивна инсталация с картини от Благоевград.  Най- малките с желание и интерес слушат пожарникарите от Благоевград, които им обясняват и разказват за своята професия, а след това желаещите могат да се качат в истински пожарникарски автомобил.
Заниманията в Детския панаир ще продължат и утре, отново на площад „Македония” от 10.00 часа. РИМ- Благоевград и Младежкият дом също са част от богатата програма, насочена към социалната интеграция и личностната реализация, развитието и утвърждаването на културата, науката, образованието, духовните ценности и физическата култура. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета