Избрани Новини

Летни школи отварят врати за децата на Банско

Всяко лято са посещавани от близо 800 деца.

Община Банско за поредна година ще подари на своите деца увлекателни и полезни занимания през летните месеци.
Общинската лятна програма стартира през 2013 година със седем школи – школа „Плувно лято”, Летни походи и лагери в планината, Клуб „Водач на куче”, школа „Дърворезба”, школа „Изобразително изкуство”, школа „Музика” и Детска полицейска академия. Интересът на децата определи провеждането на четири от тях. Така това лято отново ще отворят врати школите по плуване, изобразително изкуство, музика и лятната, детска, полицейска школа. Школи, които всяко лято са посещавани от близо 800 деца.
Тазгодишните летни занимания за децата от община Банско ще стартират днес, 12 юни.
Децата ще имат възможността да се запишат за плувно лято, което всяка година събира около 500 деца. От 12 юни до 14 юли /без събота и неделя/, те ще ползват безплатно басейните в хотел „Регнум” и минералния плаж в гр. Добринище, където ще се научат да плуват, напътствани от професионални инструктори.
Учителите от общинската образователна система ще ръководят школа по изобразително изкуство. НУ „Св. Паисий Хилендарски” ще отвори вратите си, за да посрещне малките художници от общината. Те ще могат да творят в школата от 12 юни до 29 юли 2017год., без събота и неделя.
Даровитият преподавател и музикант от Банско, Марин Бърдарев ще запали у подрастващите любовта към музиката. Школата по музика ще се провежда всеки делничен ден, от 16:00-18:00 ч., в НУ „Св. Паисий Хилендарски”, от 12 юни до 29 юли.
По време на лятната си ваканция, децата посещават с интерес двете школи, по музика и изобразително изкуство, които бележат завиден ръст през последните две години.
Евдокия Топузова ще води лятната, детска, полицейска школа. Академията очаква своите посетители от 12 юни до 14 юли 2017г.
Летните занимания са напълно безплатни за децата и учениците от общинските детски градини и училища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов