Избрани Новини

Ансамбъл “Българе“ представят “Осмото чудо“ в Стара Загора

На 27 юни, вторник, от 19.30 часа

След триумфалния си успех по сцените в страната, новият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" - "Осмото чудо" ще гостува и в Стара Загора. Той ще бъде представен на 27 юни, вторник, от 19.30 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора.

Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран премиерно в града под патронажа на кмета Живко Тодоров и със съдействието на Община Стара Загора в навечерието на тачения християнски празник Петровден.

Интересът към четвъртия авторски проект на "Българе" се оказа огромен. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл "Българе” Христо Ив. Димитров.  

Зрителите оцениха високо запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха, за себи си, личността на кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер - един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл "Българе". Самият хореограф Христо Димитров се изявява със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на емблематичния ансамбъл - дебютния "Това е България!". "Осмото чудо" е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което старозагорци ще се убедят сами.

Билетите за спектакъла все още могат да се закупят на касата на Драматичен театър „Гео Милев”.
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов