Избрани Новини

Стефка Христова получи награда за принос към професионалното образование

Тя е директор на гимназията по туризъм в Банско - първото професионално училище в Благоевградска област

Стефка Христова, директор на първото професионално училище в Благоевградска област - Гимназия по туризъм (ПГССТ) „Алеко Константинов“ - Банско, получи награда в Министерството на образованието и науката.
„Да имаш 100-годишна, а и повече от 100-годишна история е знак, че училището има своето запазено място и продължава да е значимо за образованието в своя край“. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на церемония за награждаването на 34 професионални гимназии, които съществуват повече от век. Г-жа Михайлова заяви още, че професионалното образование е един от най-важните приоритети на ръководния екип на Министерството на образованието и науката.
Приветствие към директорите на наградените училища отправи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Той посочи, че едно от най-големите постижения на Закона за предучилищното и училищното образование е делигирането на отговорност към регионалната и местна власт в управлението на образованието, както и възможността за привличане на съсловните професионални организации към работата с професионалното образование. Това ще спомогне да се запълни една огромна празнина в българската икономика в бъдеще. Г-н Симеонов увери присъстващите, че в лицето на БТПП имат огромен съюзник по всички въпроси за развитието на професионалното образование и обучение.
„Наградата е повод за гордост, защото Гимназията по туризъм „Алеко Константинов“ - Банско е единственото училище в Благоевградска област с повече от стогодишна история. Тази награда е гордост и за банскалии, които още веднъж могат да оценят по достойнство изключителната находчивост, прозорливост и практичност на своите деди. Това носи и задължението да положим всички усилия и да бъдем достойни техни наследници. Всичко това поставя въпросът – съзнаваме ли ясно отговорностите, които всички ние носим, за да бъдем достойни наследници на тези напредничави банскалии”, заяви директорът Стефка Христова при представяне на значимото отличие пред учителския колектив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов