Избрани Новини

Поставиха началото на VI Национална среща "Музеите и устойчивото развитие“ в Благоевград

Срещата ще се проведе на 7 и 8 юни

IV-та Национална среща „Музеите и устойчивото развитие“ се провежда в Благоевград. Подробности за събитието бяха представени днес на официална пресконференция, на която присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  на  Община Благоевград Христина Шопова, Валерия Димитрова, главен експерт в Министерството на културата и директорът на Регионален исторически музей д-р Христина Цонева.
Зам.кметът Христина Шопова откри и приветства организаторския екип и присъстващите от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Темата за „Музеите и устойчивото развитие“ е много важна и прави чест, че от 2012 година  насам постоянно се проследява и обогатява. За нас е чест да бъдем домакини на Шестото издание на срещата и сме горди, че всички гости ще  успеят да видят прекрасния ни град и музей“, каза зам.кметът Христина Шопова.
Програмата на шестата национална среща „Музеите и устойчивото развитие“ започва утре /7.06.2017г./ от 14:00 часа и ще продължи до 8 юни в Регионален исторически музей.  В нея ще има презентации на различни теми и дискусии.
През 2012 г. се осъществява пилотният проект на Първата национална среща под мотото „Музеите и устойчивото развитие”, проведена в Националния музей „Земята и хората” в София. Идеята възниква между Министерството на културата – Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” и Българския национален комитет на ИКОМ. Процесът на действия и срещи води България по линия на устойчиво развитие в една от най-важните области - опазване на културното ни наследство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов