На съд отива мъж, укривал предмети за копиране на данни от банкомати - blagoevgrad.utre.bg

На съд отива мъж, укривал предмети за копиране на данни от банкомати

07 юни 2017, 21:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Те били предназначени за подправка на платежни инструменти

Благоевградската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П. Станков от Перник за извършено от него престъпление по чл. 246, ал. 3, пр. 3 и пр. 4 вр. чл. 243, ал. 2, т. 3 от НК.

Към октомври 2010 г. обвиняемият Станков предприел действия за снабдяване с предмети, предназначени за подправка на платежни инструменти. Такива се използват за придобиване на данни от електронни платежни инструменти (дебитни и кредитни карти) чрез поставянето им върху банкомати (АТМ). Намерението на Станков било впоследствие да ги продаде в Гърция.

За реализиране на целта той трябвало да получи въпросните предмети от П.Е.С., след което да замине с управлявания от него автомобил до Гърция и там да ги предаде на лице, с което имал предварителна уговорка.

На 17.10.2010 г. обвиняемият се срещнал с П.Е.С. в крайпътното заведение до бензиностанция на входа на с. Долна Диканя, от когото получил предварително подготвената торба с елементи, опаковани в три хартиени плика. След като ги укрил на различни места в автомобила, той потеглил към ГКПП Кулата. При извършените от органите на МВР оглед и претърсване били намерени и иззети десетки предмети: кабели с накрайници, устройства с изходящи кабели, водещи до електронна платка, както и такива с прорези и процепи, мобилни телефони, електронни платки, зарядни устройства и др.

От изготвената от вещо лице техническа експертиза се установява, че откритите в колата на обвиняемия Станков вещи в комбинация могат да бъдат използвани за придобиване на данни от електронни платежни инструменти.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета