Избрани Новини

Нов хит - Менделсон до 103-градусов гейзер

Животът

08-06-2017, 17:00

Снимка:

Община Сапарева баня

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горчиво! Истинска сватба по български вдигна кечистът Русев! (Видео)

Целувката!... (галерия)

Няколко двойки ще си кажат заветното "да" пред гейзера - символ на Сапарева баня

103-градусов гейзер се оказа предпочитано място за сключване на брак. Няколко двойки ще си кажат заветното "да" пред гейзера - символ на Сапарева баня тази година, информира kmeta.bg

От началото на 2017 г. сватбите в община Сапарева баня са двойно повече, обявиха от администрацията.Само до началото на юни т.г. в курортната община са минали под венчило 10 двойки. През трите летни месеца ще се бракосъчетаят още 11 двойки, а още 5-6 запитали за свободни дати до есента. В сравнение с 2016 г., когато на територията на общината се бракосъчетали общо 13 двойки, тази година се очаква броят им да скочи поне двойно. 

Освен до гейзера, най-предпочитано място за ритуала е районът на параклиса в к. Паничище, както и храмът в с. Сапарево "Успение на Пресветата Богородица". Има двойки, които избират да сключат брак и в някои от СПА и на плувните комплекси в курорта. Както Kmeta.bg писа, градът е уникален с 8-те си басейна на открито и 4 закрити. До плувните комплекси на няколко места има археологически останки от древна Германея - това също привлича сватбарите.  

Заради красивата природа, малката и китна курортна община се превръща в желано място за бракосъчетания, не само от местните жители, но и от гости от други  населени места. Пък и не е скъпо. Бакосъчетание в зала струва 50 лева, а когато е на изнесено място - 100 лева. Църковният брак тръгва от 60 лв. нагоре, според това дали се допуска в храма камера, участие на църковен хор и др. канонични екстри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов