Избрани Новини

"Вълчицата излиза привечер" идва в Благоевград

Бойка Асиова представя книгата си в Регионалната библиотека

Писателката Бойка Асиова зарадва читателите си с нов роман – “Вълчицата излиза привечер”. Това е вторият й роман от общо 14-те издадени книги. Премиерата на книгата в Благоевград е днес, 15 юни, от 18 ч., в залата на Регионалната библиотека.

Новата творба се фокусира върху истории за имигранти в Америка и проблемите, пред които са изправени те. Романът разглежда въпросите за силата на малкия човек, за завръщането, за предизвикателствата, а авторката използва думи от старо време и местен диалект, както го е правила и в предишните си книги.

Бойка Асиова е родена в Разлог на 16 декември 1945 г. Инженер-химик по образование, с малко практика в управление на индустриалното производство, повече от 30 години тя е журналист. Работи в няколко национални всекидневника. Печата в литературни и други издания. Автор е на 11 книги. Между тях са сборниците с разкази „Сребърна пара” (ОФ), „Мир вам, сто врабчета” (Сибия), „Мъжко можене” (Жанет 45) и др.. Романът й „Яловата вдовица” (Жанет 45) беше номиниран за наградата „Хеликон” и получи Националната награда за литература „Николай Хайтов” за 2007 г. През септември 2012 г. романът излезе на немски език в Германия. „Рецепта за камбана” (Жанет 45) бе отличена с годишната награда на СБП за есеистика за 2011 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)