Избрани Новини

Сандански вече очаква втория BG MUSIC FESTIVAL.

Организатори и публика са доволни

Страхотен празник за всички! Така коментират в Сандански отминалия вече Първи BG MUSIC FESTIVAL.
Единственият по рода си фестивал за нова модерна авторска българска музика препълни и през двете си вечери Летния театър с публика – енергична, въодушевена, готова да чуе нещо добро и интересно от света на музиката. И не остана разочарована! Публиката беше млада - в тийнейджърска възраст и по надолу – и очакванията й бяха високи, сатндартите – също. Викаше и аплодираше, когато любимците й пееха или песента й допадаше. Мълчеше и вяло ръкопляскаше, когато чутото не беше по вкуса й. В интерес на истината, малко бяха тези изпълнения, които я караха да бъде неангажирана.
Явно журито, подбрало  чрез конкурс допуснатите до фестивала песни, се беше постарало, защото независимо от различните жанрове, в които бяха създадени, песните предизвикаха одобрение и въодушевление. Естествено, най-много  зрителите се радваха на гостите извън конкурсната вечер – Гери-Никол, Криско, дует „Авеню“, Кристо, Теди Кацарова.
Организацията на музикалното събитие беше перфектна – това споделиха и участници, и зрители, и журналисти.  Всичко вървеше като по вода и това създаваше и настроение за забава и слушане на добра музика, и очаквания за още по-добро второ издание на фестивала.
На заключителната пресконференция, която дадоха организаторите – BG Music Channel, Music Media Cluster и Община Сандански стана ясно, че ще има второ издание на фестивала с тенденция да стане традиционен, защото публиката има нужда от нова младежка музика, създадена за нея специално, а младите творци - от възможност за изява, за сцена, където да покажат какво могат в популярната музика, да сравнят критериите си, за да се даде наистина зелена светлина на съвременната авторска поп музика. Едно сериозно начинание, което е предизвикателство за организаторите, но и отговорност, от която те не се плашат, защото вече мислят за бъдещите издания на фестивала.
Денис Касъмов, директор на фестивала заяви, че изборът - от 107 конкурсни песни да подбереш само 21 е трудна задача, но са се справили добре и доказателство за това е препълненият Летен театър. А самият факт, че толкова песни са участвали в конкурса, говори за огромния интерес на  българските творци към това начинание.
Кметът на Община Сандански Кирил Котев заяви, че фестивалът е бил страхотен празник за всички, които по това време бяха в Сандански, а самият фестивал – много добър и изключително успешен.
Петя Щилянова – ПР на фестивала, изрази също задоволството си от първото издание на фестивала и огромния интерес към него. И вече очаква новото предизвикателство - BG MUSIC FESTIVAL 2018. А дотогава?
Дотогава ще живеем с очакването на новите песни, които автори, текстописци, композитори и певци трескаво вече създават. А публиката - със спомена за първия: Голям купон беше! Искаме още!
Ще има!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов