Кметът Георги Икономов посрещна делегация от Китай - blagoevgrad.utre.bg

Кметът Георги Икономов посрещна делегация от Китай

15 юни 2017, 20:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Китайски жители са закупили апартаменти в Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Проучват опита и добрите практики от развитието на зимния курорт

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна делегация от китайския град Мейджоу, чието население наброява 4 млн. души. Един малък за стандартите на Китай град. Представители на местния парламент от китайския град, водени от Тан Жунтие – председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на община Мейджоу, бяха избрали специално Банско за своето опознавателно посещение, по време на което да проучат опита и добрите практики от развитието на зимния курорт. Икономов сподели пътя на развитието на града през последните 15 години, достигайки момента, в който стана конкурентен с големите алпийски курорти.
„Освен със своята туристическа дейност, Банско има традиции и в областта на дървообработването и мебелното производство”, заяви Георги Икономов, като допълни, че общината има и своите китайски жители, които са закупили апартаменти в града.
Китайските общински представители споделиха интереса си от внасянето на дървесина, както и своя инвестиционен интерес в областта на туризма. Те разгледаха ски зоната и бяха впечатлени от природните дадености на района.
В края на срещата гостите отправиха своята покана към Георги Икономов да бъде гост на един от най-големите форуми в Мейджоу, което ще бъде добра възможност за популяризиране на Банско като дестинация и обект на инвестиции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета