Дирекцията на НП "Рила“ с летни програми по екологично образование - blagoevgrad.utre.bg

Дирекцията на НП "Рила“ с летни програми по екологично образование

16 юни 2017, 08:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

Организаторите предвиждат и провеждането на преходи

Уникалната природа на най-големия в България Национален парк „Рила“ ще бъде представена в летните образователни програми, организирани от дирекцията на парка. В тях се очаква да се включат над 300 ученици от I-ви до XII-ти клас от Благоевград.
Чрез уроците сред природата експерти от парка ще представят мерките за опазване на видовете и техните природни местообитания, популяризирането на природозащитните дейности, режимите и нормите и правилата за поведение в защитената територия. Организаторите предвиждат и провеждането на преходи по екопътека „Запазена Парангалица“, до циркуса на Седемте рилски езера, до „Двете ели“ и хижа „Мусала“.
Образователните инициативи се изпълняват по програмите „Паркът в музея“ и „Паркът като класна стая“ като част от дейностите свързани с „Интерпретация и образование” от Плана за управление на НП „Рила”. Първият открит урок беше днес в Регионалния исторически музей в Благоевград, в рамките на Лятната детска музейна школа с деца на възраст от 7 до 13 години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета