Избрани Новини

Лято без наркотици пожелаха на връстниците си децата на Банско

Клубовете по превенция на наркоманиите в Банско приключиха своята дейност за учебната 2016/2017г.

С последния училищен звънец завърши и работата на клубовете по превенция на наркоманиите, част от дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
Всяка година Магдалена Рахова – секретар нa Общинския съвет по наркотични вещества –  Благоевград и обществен възпитател към МКБППМН, работи с ученици от училищата на територията на община Банско в клубовете „Живот без дрога” в НУ „Св. Паисий Хилендарски” – Банско, „Щастливи без дрога” в СУ „Неофит Рилски” – Банско, „Живей в светлина, не в сянка” в Професионалните гимназии в Банско, „Живот без пороци” в Защитени жилища 3 и 4, „Кажете стоп на дрогата” в ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище и „Да кажем не на черния живот” в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места.
Рахова и Главчева – секретар на комисията, връчиха грамоти на всички участници от името на кмета на общината Георги Икономов за активното им участие в борбата с употребата на наркотици.
Първи получиха своите грамоти най-малките участници от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, последвани от възпитаниците на СУ „Неофит Рилски”, професионалните гимназии, защитените жилища и училищата в Добринище и с. Места.
Освен това всички получиха информационни материали съобразно възрастовата група, включително и децата от подготвителна група към ОДЗ – Банско.
По случай Световния ден за борба с наркоманиите – 26 юни, на по-големите ученици от СУ „Неофит Рилски” и тези от гимназиите бяха прожектирани презентация „Писмо от Лора” и филма „Пропуснат живот”. Подрастващите имаха възможност да се запознаят с чувствата, мислите, начина на живот на наркоманите и тяхната съдба. Много силни думи бяха казани от героите във филма като „Убива първата доза, не последната. Защото, ако не опиташ, няма да се пристрастиш” и „Какъв е изходът за един наркоман ли? Два са най-вероятните изхода – затворът или гробът.”
Местната комисия апелира към младите да бъдат разумни и да не се поддават на това изкушение. Наесен, със стартирането на новата учебна година, клубовете по превенция на наркоманиите ще възобновят своята дейност, а дотогава си пожелаха едно прекрасно лято без наркотици.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)