Избрани Новини

Млади франкофони дебатират в Благоевград

Младежки модул "Francofolies. Благоевград“ събра над 100 български и френски ученици

Над 100 участници от България и Франция се включиха в  Младежкия  модул „Francofolies. Благоевград“ , който стартира днес в зала „22 септември“ и ще продължи през целия ден.  Форумът се организира в  рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика „FRANCOFOLIES. Благоевград“. Той бе открит от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която приветства участниците и им пожела ползотворна работа. „Този модул е нещо, което ни отличава от всички. Това ни мотивира да продължаваме да развиваме идеята. Това е и възможност всички вие да се срещате по време на фестивалите „Франкофоли“. Тук сте се събрали много интелигентни и умни деца. Продължавайте в същия дух, вдъхновявайте ни, а ние ще организираме модули, по време на които да допълвате своите знания. Сигурна съм,  че след този форум вие ще имате много повече умения и знания“, каза Христина Шопова. Тя благодари и на преподавателите, които оказват цялостна подкрепа на децата.
 Младежкият модул се провежда на френски език, а освен ученици- франкофони като участници в него участват и студенти-франкофони като модератори. В тазгодишното издание са поставени три теми за дебатиране - „Да бъдеш човек, означава да бъдеш отговорен“ - Антоан дьо Сент-Екзюпери, „ Светът ще бъде спасен от малцинството“ – Андре Жид и „Истинският рай е изгубеният рай“- Марсел Пруст.
Целта на платформата за дискусия е да срещне различни гледни точки на младите хора по актуална тема в смисъла на обществото и културната среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов