Избрани Новини

Хайде на каньонинг!

Спускането с рапел е вълнуващо преживяване

Да се спуснеш по водопад с рапел е екстремно, зареждащо и вълнуващо преживяване. Този спорт носи своето наименование "каньонинг". Той е подходящ най-вече за горещите летни дни и осигурява прилив на адреналин, емоции, малко страх и много повече удоволствие. Представлява безопасно придвижване по дълбоки речни корита, водопади и скални отвеси чрез използване на алпийски техники и съоръжения, следвайки естествения път на водата надолу - комбинация от  спускане на рапел и падаща върху вас вода.

Специалната екипировка представлява една алпийска сбруя, с която се овързват хората и каска за безопасност. Всеки, желаещ да се впусне в това невероятно приключение, трябва да си носи резервен кат дрехи за преобличане след това, защото ще бъде доста понамокрен.

Този вид спорт се практикува в местността "Свети Никола" между Банско и Добринище. Това е клисура с водопад. Тя е с няколко терми, от 4 до 6 м високи. И всъщност преминаването през тази клисура е каньонинг. Това е спорт за туристи. Трае час-два в зависимост от броя на желаещите.

Могат да го практикуват и деца от 14 години нагоре.

Освен воден, каньонингът е прекрасен адреналинов душ. А най-хубавото е, че няма падане - пътят води само надолу!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов