Избрани Новини

Второкласнички от Коларово направиха първото ролер денс шоу в България

Първият летен празник „ролер денс шоу“ се проведе под егидата на местното читалище "Яне Сандански 1952"

Десетина отворени към света, инициативни и влюбени в ролерите второкласнички от петричкото село Коларово днес сбъднаха мечтата си за популярните в Европа, но все още неизвестни у нас художествени ролерни танци. Първият летен празник „ролер денс шоу“ се проведе под егидата на местното читалище „Яне Сандански – 1952“, съобщи секретарят на културната институция Евгени Гоцков.
„Подкрепихме идеята на децата и след кратки тридневни репетиции техните семейства и всички ние се събрахме на първото детско ролер денс шоу“, разказа Гоцков. Той разясни, че децата творчески са взаимствали атрактивния формат, който отскоро е популярен в Европа, но тепърва си пробива път у нас.
Дъждът не успя да охлади ентусиазма на момичетата, които представиха оригиналната ролер хореография в читалищния салон. Публиката, състояща се от семействата на ролерките и жители на селото, спонтанно аплодираше всеки по-сложен елемент на акробатичните им танци.
Нахъсаните момичета вече обмислят реализацията на следващата си идея, за която пак са потърсили съдействието на читалището. Секретарят Гоцков ги увери, че отново ще бъде подкрепен творческият им ентусиазъм, въпреки че децата не споделиха подробности, а загадъчно заявиха, че следващата им проява ще бъде още по-интересна. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов