Избрани Новини

Проект "Заедно напред" изпълняват ученици от Банско

Целта на проекта е да се подобри интеграцията на учениците от етническите малцинства

Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов“- Банско е бенефициент по проект„ЗАЕДНО НАПРЕД“-BG05M2OP001-3.002 – 0072. Периодът на изпълнение на дейностите по проекта е 22.08.2016-22.08.2017 г. Целта на проекта е да се подобри интеграцията на  учениците от етническите малцинства и да се постигне по-успешна професионална, социална и творческа реализация чрез насърчаване, подпомагане, съхраняване и развитие на културната им идентичност.
Проекта се изпълнява от 9 месеца, през които създадените клубовете провеждат мероприятия съгласно планирания график за изпълнение. Към 31.05.2017 г. в тях са включени 41 ученици от малцинствата, в.т.ч. 35 роми. Интересът към провежданите мероприятия е голям. Включените ученици са посетили природни и исторически обекти, имащи за цел обогатяване на познанията и общата им култура. Част от посетените места са обекти в Сандански, Мелник, Свищов, Габрово, етнографския комплекс Етъра, Батак, пещерата „Снежанка”, хижа „Алеко“,музеи и кулинарната академия в София. Предстои посещение на Карлово и Калофер.
На 8.05.2017 г., в рамките на празника на ПГССТ, беше организиран и проведен междуучилищен турнир по волейбол и тенис на маса, а отделно от това са закупени учебно-технически средства за реализацията на проекта - лаптопи , лазерни принтери, таблети, мултимедийни проектори, фотоапарати, камера, апаратура за звукозапис, интерактивна дъска. Закупено е кухненско оборудване за готварската работилница, кухненски инвентар, работни костюми за работа в кухня.
Създаден е сайт на изпълнявания проект - - www.zaedno.pgsst-bansko.com.се, където се публикува актуална информация, а на всеки три месеца всеки от създадените клубове изработва табло със снимки за проведените дейности, изяви и презентации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов