Започна петото юбилейно издание на театралния фестивал "Талантино“ - blagoevgrad.utre.bg

Започна петото юбилейно издание на театралния фестивал "Талантино“

21 юни 2017, 15:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Фестивалът продължава до 24 юни

  • Снимка:
    Община Благоевград

В него се представят школи от цялата страна

За пета поредна година бе поставено началото на един от най-обичаните театрални фестивали „Талантино”, който представя школи от цялата страна именно в Благоевград. 
В лицето на жури и в тазгодишното издание участниците ще виждат актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев.
Първото представление на фестивала беше от Арт асоциация ,,Водолей“ от София с ,,Ние врабчетата“ по Йордан Радичков.  В първия ден на фестивала  „Талантино“ пред благоевградската публика бяха изиграни още ,,Бяла приказка“ по Валери Петров  и „Антигона“ по Софокъл. С ,,Кавказкият тебеширен кръг“  по Брехт на  Арт асоциация ,,Водолей“ се закри първият театрално-танцов фестивален ден.
„Талантино“ продължава и днес с театрална школа към ЦЛТРДБ-Благоевград от 12:00 часа. Ще бъде представен „Аладин и вълшебната лампа“ на театрална школа към НЧ „Св.Климент Охридски“ от Симитли, което ще започне в 16:00 часа. Във втория ден децата-таланти ще ни покажат и постановката ,,Ботушките на Дядо Коледа“, представена от МТШ ,,Зад кулисите“ – София. Те ще стартират в 18:00 часа, а в 19:30 часа  Младежки театър ,,Приятели“ към Младежки дом-Пазарджик ще се въплътят в ,,Мечка“от А.П.Чехов.
Подготвената програма е богата и обещава добри емоции. Децата-артисти ще показват своя талант и професионализъм в различни сцени, произведения и жанрове. Фестивалът продължава до 24 юни /събота/.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета