Ефективно наказание получи Злати Златков - Златистия - blagoevgrad.utre.bg

Ефективно наказание получи Злати Златков - Златистия

21 юни 2017, 18:28 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Обвинен е от Районна прокуратура – Дупница в хулиганство, повреждане на имущество и шофиране в нетрезво състояние

Десет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година е наказанието за Злати Златков за хулиганство, повреждане на имущество и управление на МПС след употреба на алкохол.

Златков се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Дупница за това, че късно вечерта на 14.12.2016 г., пред Районното полицейско управление в града, шофирал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол 2,5 на хиляда промила в кръвта, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“. Той навлязъл в ул. „Бисеров“ през спусната бариера, ограничаваща преминаването на МПС, която повредил.

Тези деяния били извършени от него при условията на опасен рецидив, след като бил осъден, с влязла в сила на 02.02.2004 г. присъда на Окръжен съд-Кюстендил, на „лишаване от свобода“ за срок от осемнадесет години за убийство през 1997 г.

По време на разследването Златев е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура – Дупница и защитата на подсъдимия, като е приспаднал от определеното наказание „лишаване от свобода“ времето, през което бил задържан.

Отделно Златков ще изтърпи и останалата част от наказанието „лишаване от свобода“ от предходната присъда за убийство, в размер на три години, един месец и седемнадесет дни, тъй като е бил предсрочно освободен.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета