Избрани Новини

Летните музикални вечери в Благоевград продължават

Поредният концерт на Биг Бенд Благоевград е на 23-ти юни

През последните години Община Благоевград създаде за радост на благоевградчани един интересен и приятен проект. Това са Летните музикални вечери. Те се реализират на открита сцена - пред читалище "Н.Вапцаров" на площад "Македония" и чрез тях се дава възможност на културните институции в града да се изявяват.

Биг Бенд Благоевград, като част от културния живот на града, също участва в тях редовно.

На 12-ти юни беше първият концерт на бенда, каза за Blagoevgrad.utre.bg диригентът му Борис Янев. Един приятен концерт за почивка и релаксация на благоевградчани. Биг бендът представи двама студенти от класа по поп и джаз музика на Орлин Горанов, който вече четвърта година води клас в Югозападния университет. В концертите се предлагат латино парчета, фолк, джаз, по-известни и по-темпераментни песни, които създават подходящо вечерно настроение.

На 23-ти юни е вторият концерт. В него ще вземат участие ученици от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" -Благоевград, специалност "Поп и джаз пеене". Дава им се възможност по този начин да усетят магията на сцената и да пеят с професионален оркестър. Ще звучи латино, фънк, поп и др. Ще пее и тяхната преподавателка Христина Палева, която е и солистка на бенда.

Новото е, сподели диригентът Янев, че на този концерт за първи път ще изпълнят нови пиеси, както и една песен, която ще звучи за първи път в България.

Всеки жител и гост на Благоевград ще може да разбере коя е тя тази вечер, след залез слънце.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)