ЮЗДП засилва контрола при експедицията на дървесина - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗДП засилва контрола при експедицията на дървесина

23 юни 2017, 22:39 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

Само за пет дни са проверени 42 превозни средства, транспортиращи дървен материал

Засилен контрол при експедицията на дървесина и ограничаване на нарушенията в горските територии извършват мобилните контролни екипи на Югозападното държавно предприятие. Само за пет дни в периода 12-16 юни са проверени 42 превозни средства, транспортиращи дървен материал, както и 19 обекта за дърводобив. При инспекциите в районите на Разлог, Катунци, Гоце Делчев, Трън, Земен, Брезник, Радомир и ловните стопанства „Дикчан” и „Осогово”, е констатирано нарушение по дисциплината на ползване – непочистено сечище след приключване на работата в обекта.
При съвместна акция на служители от ЮЗДП и РДГ – Благоевград са съставени два акта за нарушение при транспортиране на дървесина. При проверка на документите на товарен автомобил в района на Дупница инспекторите установяват несъответствие между вписаното в превозния билет количество и реално транспортираната дървесина. След направени подробни измервания в присъствието на служителя, издал превозния билет, е констатирана разлика. Незаконната дървесина е задържана. На шофьора на камиона и служителя, издал превозния билет, са съставени актове.Коментари (1)

Потребител
Цветан
Дали ще бъде проверено сечището в м. "Баба Цвета" на с. Градево? По реката се извършва масова сеч по поречието на реката от новостроящата ВЕЦ посока Предел.Може би Басейнова дирекция-Благоевград ще вземе участие.Да видим за пореден път как ще бъдат укрити виновните за сечта,която се извършва. Аз съм един обикновен рибар,но се възмощавам.
24 юни, 15:56 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета