Избрани Новини

В Делчево днес посрещат слънцето

Продължава фестивалът "Еньовденски тайнства”

Живописното село Делчево за поредна година е домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”, който тази година се провежда на 23 и 24 юни /петък и събота/. Основен организатор на фестивала е община Гоце Делчев.
Вторият ден от фестивала, съботният ден ще започне с посрещане на слънцето и бране на билки в местността „Вълчова тумба”. След това се открива ателие „Изработване на еньовски венци”. И тази година Еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят, ще могат да се проврат през Еньовския венец за здраве и късмет. На мегдана в Делчево ще има и още едно ателие – по грънчарство. Освен това  ще бъдат разкрити някои магически еньовски тайни за билките, ще бъдат дадени интересни рецепти на вкусни ястия, приготвени от учениците от ПГ по МСС „Пейо Яворов“.
И тази година на площада в китното село ще има благотворителен базар „Билки за лек и вкус“, където всеки ще може да си закупи билка, а със събраните средства ще се подпомогнат жени с онкологични заболявания от Гоце Делчев и региона.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)