Избрани Новини

Няма да затварят детски градини в Кюстендил през лятната ваканция

Над 1600 деца са настанени в 6 детски градини, комбинирани с яслени групи

Няма да затварят детските градини в Кюстендил през лятната ваканция. Те ще работят с нормално работно време. Някои директори наемат на хонорар детски учители през отпускарския период, за да бъдат обгрижвани всички деца, които често не намаляват през лятото, информира БНТ.

Вече пета година Община Кюстендил предлага социални придобивки за родителите, чийто деца се обучават в детските градини. Над 1600 деца са настанени в 6 детски градини, комбинирани с яслени групи.

Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура,образование,младежки дейности и спорт“ към община Кюстендил: "Традиционно в нашата община детските градини не затварят врати. Нямаме принудителна ваканция. Родителите могат да бъдат спокойни в това отношение. Могат да си дават децата по всяко време."

С решение на Общинския съвет в Кюстендил децата, родени след 1 януари 2013 година, са освободени от такси за детска градина и ясла. Родителите трябва да спазват две условия.

Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура,образование,младежки дейности и спорт“ към Община Кюстендил: "Да живеят в Кюстендил, да имат постоянен адрес в Кюстендил и да се трудят. Не е пречка, ако са безработни. Могат да представят документ от Бюрото по труда."

"Добър вариант е това за родителите. Много добро решение, щото подпомага семейния бюджет. Не плащаме за детска градина, да се надяваме че децата са добре в градината."

"Би требвало всичките да се ползват с еднакви привилегии."

Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура,образование,младежки дейности и спорт“ към община Кюстендил: "Тенденцията е изцяло детските градини и детските ясли да станат безплатни и предполагам, че това ще се случи след една или две години".

През лятото в детските градини в Кюстендил ще приемат и деца, които идват на гости при свои роднини от други градове на страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов