Избрани Новини

ЮЗУ бе домакин на XXVI Международна научна конференция за млади учени

Участваха 117 студенти, докторанти, млади учени, които представиха 59 доклада

Югозападният университет "Неофит Рилски" бе домакин на XXVI Международна научна конференция за млади учени, която се проведе в Университетския център "Бачиново". Двудневният форум даде възможност за изява на докторанти, млади учени, студенти и специалисти от различни области на природо-научното познание.

Церемонията по откриване на конференцията стартира с поздравителен адрес към младите учени от името на ректорското ръководство на Югозападния университет, представен от заместник-ректора по научноизследователската работа и докторантското обучение проф. д-р Георги Апостолов.

В конференцията участваха 117 студенти, докторанти, млади учени и техните ръководители и ментори от различни университети, които представиха 59 доклада.

Сред участниците бяха представители на Югозападния университет "Неофит Рилски", Висшето транспортно училище - София, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", Университета "Гоце Делчев" - Щип, Македония, Института за гората - БАН, Нов български университет, Бургаския свободен университет, Института за животновъдни науки - БАН, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Работата на конференцията започна с пленарен доклад на проф. дтн Георги Тасев - председател на Съюза на специалистите по качество в България на тема "Политика на подбор и програма на обучение на докторанти в Европейските страни".

Пред участниците в Международната научна конференция бяха изнесени и лекции относно специфичните изискванията за разработване на докторски дисертации.

Конференцията се провежда по инициатива на Съюза на специалистите по качество в България с председател проф. дтн Георги Тасев и е предназначена за млади изследователи и учени от университети, висши училища, колежи и институти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов