В Петрич наградиха 44 деца с изявени дарби - blagoevgrad.utre.bg

В Петрич наградиха 44 деца с изявени дарби

27 юни 2017, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Петрич

  • Снимка:
    Община Петрич

  • Снимка:
    Община Петрич

Отличените ученици получиха еднократно финансово стимулиране

44 деца с изявени дарби от училищата в община Петрич бяха наградени на официална церемония днес. Това стана по линия на Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби приета от съветниците през март 2016 г.

Отличените ученици получиха еднократно финансово стимулиране. 77 са били тази година подадените заявления за награждаване, от тях 44 са получили одобрение.

Най-много са учениците от СУ „Никола Вапцаров” - общо 17, следват: 11 ученици от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров”; 9 ученици от ПГ „Пейо Яворов”; 3-ма ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски” - с. Първомай; 2-ма ученици от Трето основно училище „Гоце Делчев”; 1 ученик от Четвърто основно училище „Христо Смирненски” и 1 ученик от Първо основно училище „Кочо Мавродиев”.

Отделно от тях със заповед на кмета Димитър Бръчков едногодишна стипендия от МОН получават Ванина Калапсъзова и Александра Станкова от ПГ „Пейо Яворов”. Учениците с изявени дарби бяха поздравени от заместник-кмета Илияна Попова, която отбеляза, че е горда заради прекрасните деца, които има община Петрич.

„Нашата задача е да ги подкрепяме и мотивираме да се развиват”, посочи в поздравителните си думи Илияна Попова. Наградените ученици изразиха своята благодарност към кмета Димитър Бръчков и неговия екип за отношението и подчертаха, че по този начин се чувстват оценени, което  води до мотивация и вдъхновение.

Директорите на училища също благодариха на екипа на кмета, че застава зад това начинание. В хода на церемонията по награждаването част от учениците прочетоха откъси от свои отличени в национални и международни конкурси творби. Възпитаници на ПГ „Пейо Яворов” представиха два проекта, с които са стигнали до финала на Международния фестивал за медийно изкуство „Арлекино” - Варна. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета