Избрани Новини

Министър Цачева инспектира съдебна зала в бургаския затвор

Животът

29-06-2017, 18:12

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цецка Цачева ще разгледа новостите на Бургаския затвор

Срещата между магистрати от България, Полша, Унгария, Испания и Португалия може да бъде наречена „обмен на добри практики“, коментира министърът

Министърът на правосъдието Цецка Цачева инспектира новоизградената съдебна зала в пределите на Бургаския затвор. Преди тoва тя присъства на семинар на магистрати от няколко европейски страни, който се проведе в Административния съд в Бургас.
Най-общо срещата между магистрати от България, Полша, Унгария, Испания и Португалия може да бъде наречена „обмен на добри практики“, коментира министърът. Тя уточни, че съдебната зала в затвора се въвежда за пръв път у нас, точно тук.
Цачева отговори и на два важни въпроса: „Как ще се спази принципът на публичност на съдебните заседания с обществено значение, при положение, че достъпът до залата е затруднен?“ и „Не пречи ли процес в затвора за презумпцията за невинност на обвинения, арестуван там?“
Все пак при влизане в затвора в Бургас е задължително да оставите на входа мобилния си телефон, своята лична карта и срещу нея да ви бъде издаден специален еднократен пропуск. Тези дейности липсват при посещение на съдебната палата, където ви проверяват само за оръжие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов