Избрани Новини

Водната пързалка идва все по-близо до "Гинес“

Тя е единствената по рода и размерите си в Европа

201 метра. Точно толкова вече ще делят от рекордите на „Гинес“ надуваемата водна пързалка на Бъндеришка поляна, която започва да функционира от 1 юли за втори пореден сезон, информира в. "Банско Утре".

Концесионерът на ски зоната „Юлен“ реши да ъпгрейдва своя абсолютно хитов туристически атракцион. Така към досегашните му 350 метра ще бъдат добавени 3 допълнителни елемента, доставени директно от производителя във Франция, и дължината на виниловото трасе ще достигне 400 м. Още преди да бъде ъпгрейдвана, пързалката, разположена на включващата се към легендарната „Алберто Томба“ писта 9А, където се провеждат бързите дисциплини на Световната купа по сноуборд, остава единствената по рода и размерите си в Европа. №1 в света със своите 600 м и 53 км/ч (с 8 км/ч по-бърза от нашата) продължава да е тази от Оклънд (Нова Зеландия), която през 2015 г. бе пренесена в Ню Джърси (САЩ) и е най-посещаваното място в курорта Маунтийн Крийк.

Припомняме, че от откриването си в средата на миналия юли до своето зазимяване и демонтаж на 30 септември уникалното съоръжение генерира изключителен интерес и дневно по него с усещането за море в планината се спускаха между 150 и 300 души. Това доведе до решението към 17-те модула, всеки от по 20 метра, да бъдат инсталирани още 2, както и 10-метрова приставка, колкото впрочем е големината на басейна. Разбира се, така ще се увеличат габаритите на конструкцията, която досега тежеше внушителните 4 тона, без да се броят 3-те хиляди литра вода, циркулиращи постоянно и преминаващи през системите за филтрация и подгряване.

Аквапаркът на „Юлен“ на 1650 метра надморска височина в Пирин по традиция ще включва още улея за тюбинг с прилежащия му скок Биг Еър или Бег джъмп, а към забавленията на сушата от предходните сезони, сред които особено актуални са миниголфът и минифутболът (наричан също жива джага), от това лято ще има и детска стена за катерене.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов