Избрани Новини

Банските занаяти и изложби привличат все повече туристи в града под Тодорка

Всеки петък и събота се провеждат Културните вечери "Традиции и изкуство”

В атракция, будеща възхищение у чуждестранни и български туристи, се превърнаха провеждащите се демонстрации на бански занаяти и изложби на местни автори и занаятчии. Всеки петък и събота десетки туристи се отбиват в Посетителския информационен център в града под Тодорка, където се провеждат Културните вечери „Традиции и изкуство”, за да разгадаят тънкостите на редица бански занаяти.
През изминалия уикенд Николай Кулин – бански майстор-резбар, изнесе урок по дърворезба, задоволявайки любопитството на малките посетители, разкривайки различни техники и тънкости в занаята.
Под лъчите на жаркото юлско слънце, в съботния следобед сръчните дами от Клуба на пенсионера в Банско демонстрираха плетене на кука игла. Песните на Смесена фолклорна група „Добринишки бисери” - Добринище огласяха сърцето на Банско под музикалния съпровод на Младежката  фолклорна група „Банска младост”.
Спас Ергин - майстор на резбовани икони и Райна Барякова, творец на икони с игла, подредиха своите творби в две изложби „Марангоз” и „Рисунки с игла”. Те ще радват ценителите на изкуството и посетителите на инфоцентъра до 4 юли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов