Избрани Новини

Депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева бе на посещение в Азербайджан

"Представих туристически дестинации и исторически забележителности в Благоевградска област", съобщи Савеклиева

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева бе на тридневно посещение в Азербайджан в качеството й на зам.председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.
Българската парламентарна делегация се срещна в столицата Баку с председателя на парламента на Република Азербайджан Октай Асадов, с председателя на Комисията по икономическа политика, промишленост и предприемачество Зияд Самадзаде и с министъра на икономиката Шахин Мустафаев.
„България отдава голямо значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партьор предвид широките перспективи за развитие на сътрудничеството в различни области от взаимен интерес. По време на различните срещи бяха коментирани големите възможности за сътрудничество между двете страни в сверата на енергетиката, земеделието и хранително-вкусовата промишленаст, за износ на хранителни продукти и създаването на смесени предприятия и производства”, коментира Даниела Савеклиева. Тя подчерта, че за българската страна представляват интерес азербайджански проекти, в които могат да се включат български компании като доставчици, изпълнители или подизпълнитгели в областта на строителството и редица инфраструктурни обекти
„Друго перспективно направление за сътрудничество е туризмът. По време на срещите с представители на различните институции имах възможност да представя туристическите дестинации и историческите забележителности в Благоевградска област, каквито са Банско, Сандански, разкопките на античния град Хераклея Синтика и други. Предлагаме уникални възможности и за балнеоложки туризъм и имаме капацитет да приемем значителен брой туристи”, каза още Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов