Избрани Новини

Пожари горяха през уикенда в Благоевградско

Причините са късо съединение и небрежно боравен с открит огън

Седем пожара горяха през уикенда в Благоевградско. Пет са пожарите в първия ден на юли. Два екипа на РСПБЗН-Разлог гасиха в съботния ден пожар на бензиностанция след получен сигнал в 18:46 ч. Причината за пламъците е късо съединение. Дежурен екип на РСПБЗН-Гоце Делчев около 10:32 ч. гаси пожар в електрическо табло. Причината е отново късо съединение. Около 22:50 ч. късо съединение е подпалило кабели на стълб в гърменското село Дебрен.

Два декара лозя изгоряха в местност край петричкото село Михнево. Огънят е потушен от екип на РСПБЗН-Петрич. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

Два екипа на РСПБЗН-Сандански погасиха пожар, който избухнал в сухи треви и храсти в землището на санданското село Плоски. Причината за пожара е неправилно боравене с огън. В неделния ден два декара гора с черен бор над селото изгоря, след като пламъците тръгнали от подпалени сухи треви и храсти. Пожарът е локализиран от екип на РСПБЗН.

Два пожара бяха регистрирани през вчерашния ден и на територията на община Благоевград. Сухи треви, храсти и овощни дръвчета горяха около 13:16 ч. в кв. „Еленово“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов