Избрани Новини

Задържаха бившия управител на МБАЛ-Дупница Росен Тимчев

Той е задържан заради невнесена парична гаранция

Вчера, 3 юли 2017 г., с постановление на Районна прокуратура – Дупница обвиняемият Росен Тимчев е бил задържан за срок до 72 часа за осигуряване на явяването му пред съда.
От прокуратурата припомнят, че на 12 юни 2017 г. Тимчев е привлечен като обвиняем в извършване на няколко престъпления – за упражняване на професия без съответна правоспособност (престъпление по чл. 324, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК) и за съставяне на неистински официален документ (чл. 308, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК).
Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв., като му е бил даден четиридневен срок за внасянето й, считано от 16.06.2017 г. Към 03.07.2017 г. сумата по нея все още не е била внесена. Това е наложило необходимостта на вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Припомняме, че производството срещу Р. Тимчев е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.
В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът „вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)