Избрани Новини

Гоцеделчевка "подари" на ало измамник близо 15 000 лева

Оставила пред дома си плик с парите

Вчера в Районното управление на МВР-Гоце Делчев е получен сигнал от 64-годишна жена от град Гоце Делчев за това, че за времето от 13:00 часа до 19:00 часа на 4 юли 2017 г. е получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и въвеждайки я в заблуждение, че ще помогне за залавянето на телефонни измамници, й поискал парична сума. Потърпевшата е оставила пред дома си плик със сумата от около 15 000 лева. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)