Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ показват умения на младежкия фестивал в Созопол

Във фестивала ще се включат над 2000 участници

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще участват в XII Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“, който ще се проведе от 5-и до 15-и юли 2017 г. в Созопол. Във фестивала ще се включат над 2000 участници, но единствено студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще танцуват под звуците на химна на Музите при откриването на фестивала. Те ще покажат различните танцови направления, които се изучават в Югозападния университет в Благоевград. 

Днес, 7-и юли, от 18:00 часа възпитаниците на университета ще участват в семинар по класически танци за напреднали, воден от проф. д.изк. Анелия Янева.  От 20:00 часа те ще представят танцов спектакъл, подготвен под ръководството на проф. Янева. Постановките на студентите от специалност „Съвременна хореография“ са част от програмата на фестивала за втора поредна година.  Миналата година талантливите танцьори се върнаха от конкурса с три специални награди – за хореография, за педагогически принос и за отлично представяне.Участието им се реализира по проект на НИР, с финансовата подкрепа на ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България  Илияна Йотова. Десетдневната програма на арт събитието включва големи музикални и танцови концерти на сцената на амфитеатъра в Созопол, изложби, театрални постановки, кинопрожекции и дефилета. В събитието ще се включат участници от 16 държави – Грузия, Естония, Иран, Канада, Китай, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Украйна и България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов